Helkornsbröd är bland det godaste som finns tycker jag. Och det bästa är att ju äldre brödet blir desto godare. Jag bakar allt vårt bröd hemma, och jag bakar med surdeg. Mina surdegar och jag har en ganska lång relation nu, tror att jag gjorde dom i september förra året och dom blir bara bättre med tiden. Recept tar jag från den fantastiska bloggen, www.paindemartin.blogspot.se. För en nybörjare som jag var är Martin Johanssons sida bäst tycker jag. Otroligt pedagogisk och massor av recept. Jag har bara bakat mig igenom en bråkdel.
Idag testar jag två nya saker när jag bakar.
Det första var att lägga i massor av ringblomsblad i degen.
Ringblomman smakar ganska kryddigt så jag tror det passar perfekt i bröd, framförallt ett mörkt.
Det andra jag testar är att baka ut portionsbröd i silikonmattor.
Det här brödet är perfekt som mellanmål bara precis som det är.
Dom blev jätte fina! Ska gå bort i kväll och tänkte att ett par sådana här, fint
inslagna är en jätte bra present.
nu ser jag bättre hur dom ser ut, goda
SvaraRaderaHej, Hittade in på denna sida via sökning på google. Jag har sökt ett tag efter just såna minibröd som du beskriver ovan. Har du ett recept du vill dela med dig av?
SvaraRaderaVar har du köpt bakformen. Jag vet att jag har sett liknande formar i butik, men kan inte komma på var. Tack på förhand för svar.