måndag 27 augusti 2012

Lite inspiration till tallriken

Just nu finns det obeskrivligt mycket zucchini på Wij trädgårdar. Jag fick med mig några praktexempel på små och runda zucchinis men det går så klart att använda vilken form, färg och storlek som helst.

Jag började med att gröpa ur dom och lägga innehållet åt sidan.



Det blandade jag sen med morötter, purjolök, sidfläsk, jag stekte det länge med salt och peppar. Jag kokade svart Quinoa som jag sedan blandade i. Jag hade en bit fetaost som också fick åka i blandningen. 

De urgröpta skalen smörjde jag med olja, salt och peppar. In i ugnen i ca 40 min 'a 200 grader. När dom var klara la jag fyllningen i och satte på locket, färdigt att servera, antingen som dom är eller som tillbehör till tex torskrygg.





Garnera med det som finns, här en bit av fänkål



2 kommentarer:

  1. Otroligt vackert och guud så proffsig blogg du har Mira! Love it!

    Jag har ett kryddtips ang zucchini/squash som jag fick av Tove innan jag åkte iväg på praktiken- enkelt och åh så gott!

    Skiva squashen drygt 1 cm tjocka, strö på lite salt för att få ur lite vätska så de inte blir så där mjuka. Mal k a r d e m u m m a-kärnor och strö på skivorna, smält smör i en stekpanna och stek de små godingarna en stund på var sida! (karde)Mumma!
    Linnéa Halvarsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter jätte gott, ska prova! Har så mycket zuccini hemma så det ska bli kul och testa något nytt.

      Radera