Det blev en saffrans fiskgryta med räkor. Självklart certifierade. Lite potatis, broccoli, blomkål, vitlök rotselleri, morot och fänkål. Och så klart fick ju bouquet garni nr 2 koka med när jag gjorde basen på grytan. Sen hade jag några gulgröna tomater på balkongen som aldrig kommer hinna mogna. Dom tog jag och skar i skivor och panerade dom i vetemjöl sen friterade jag dom. De fick ligga som en botten under räkorna på tallriken. Jag garnerade med grekisk oregano blomma, smultronblomma och hackad kinesisk gräslök.
Jag brukar skiva filéer av fisk och rulla dem, sen ställer jag in dom så i kylen ett tag så att de "sätter" sig för då behåller dom formen när man sänker ner dom i grytan några minuter innan servering.
Här skymtar man de friterade tomaterna som jag skrev om.
Det vart både fint och gott. Och jag kan helt ärligt säga att det fanns en ton av krondill som lyfte grytan till en annan nivå. Jag måste börja använda mig av bouquet garni mer än vad jag gör för det blir sådan skillnad.
Ja herregud vad ska pappsen matfotograf säga
SvaraRaderaFucking fantastic